Monday, April 9, 2007

Route 66

I år 1923 begyndte man at bygge Route 66, og i 1927 var den færdig, godt nok var det kun i De store byer, at der var asfalt.
Vejen fik i 1928 reklame ved at der blev afholdt et stort løb, fra Los angeles til New York, af 66 fra Los Angeles til Chicago. Det, at vejen var meget flad, de fleste steder, og derfor god at bruge for lastbiler, og det at der var tørke i central USA gjorde at der kom flere på vejen, det gjorde selvfølgelig at der kom salons, moteller, tankstationer og sådan noget, som blev til små byer. I 1938 blev route 66 den første hovedvej, som var asfalteret.
Under anden verdenskrig kom der endnu flere mennesker på vejen, da mange mennesker tog til Californien for at arbejde i militæret, og militæret brugte vejen til at transportere deres udstyr.
Men route 66’s storhedstid var i 1950’erne da folk begyndte at tage på længere ferier eller skulle besøge deres familie i den anden ende af USA. plus der lå mange smukke natur områder, f.eks. lå vejen ud til Grand Canyon, Painted Dessert, Det store Meteor krater og Meramec hulerne. Alt den turisme gjorde selvfølgelig der kom endnu flere butikker, f.eks kom der isboder og verdens første ”drive Thru” restaurant opstod.
I 1956 besluttede USA præsident af vej systemet skulle laves om som man fik motor veje ligesom i Tyskland. Og i 1985 blev route 66 taget helt ud af vej systemet.
I 1990’erne begyndte turister igen at opsøge Route 66, og efter nogle år blev Route 66 skiltene sat op igen (der står dog Historic på skiltet) Og i dag kommer mennesker fra hele verdenen og køre på vejen.

No comments: